Erikoiset kauneusöljyt. Ovatko ne aikasi arvoiset?

Heippa! Tiedän, että pidätte luonnollisista öljyistä, koska kyselet minulta aika usein esimerkiksi hiusten öljyhoidosta. Jotkut teistä haluavat tietää, onko olemassa epätavallisia ja eikä niin kovin suosittuja luonnonöljyjä, joita voisi kuitenkin käyttää hiuksiin. Olenko koskaan käyttänyt joitakin niistä? Onko niiden käyttämisessä edes mitään järkeä? Mitä mieltä minä olen tällaisista öljyistä? Päätin koota tällaiset epätavanomaiset öljyt yhteen paikkaan ja kertoa kustakin öljystä vähän sitä sun tätä. Oletko valmis? Aloitetaan!

Kannattaako erikoisia kauneusöljyjä käyttää?

Alla esittelen sinulle kuusi luonnollista kauneusöljyä, jotka ovat mielestäni erikoisia. Ovatko ne tarpeeksi erikoisia sinulle?

  1. VALKOSIPULIÖLJY – jep, luit aivan oikein! Valkosipuliöljy ei tietenkään ole mikään vampyyrikarkotin, vaan se saa hiuksesi kasvamaan nopeammin! Itse asiassa valkosipulia on käytetty jo 5000 vuotta lääkinnällisiin tarkoituksiin. Vaikka se saa aikaan ihania vaikutuksia, monet pitävät valkosipulin tuoksua vastenmielisenä. Henkilökohtaisesti en voi kuvitella käyttäväni sitä, vaikka hiukseni kasvaisivat kuinka nopeasti ja paksuiksi. Valkosipulin tuoksu on minulle ehdoton ei, mutta tietenkin jos haluat kokeilla sitä, anna mennä! Onhan valkosipuli tunnustettu tehokkaaksi antiseptiseksi aineeksi, joka torjuu hilseilyä ja kutisevaa päänahkaa. Lisäksi sen tiedetään korjaavan vaurioituneita hiuksia.
  2. TAMANU-ÖLJY – tämä eksoottinen öljy saadaan mastopuusta, ja se rauhoittaa erilaisia ihotulehduksia. Se koostuu pääasiassa kolmesta haposta: öljyhaposta (noin 49 %), linolihaposta (noin 21 %) ja palmitiinihaposta (noin 14 %). Tamanuöljy tunnetaan tulehdusta, viruksia, bakteereja, sieniä ja reumaa torjuvana aineena. Yleisesti ottaen tämä öljy on tehokas ehkäisemään melko lailla kaikkea ikävää, jotka saattavat vaikuttaa ihoomme, mikä tarkoittaa, että tätä öljyä on hyvä pitää aina saatavilla. Tämän lisäksi tamanuöljy on vastuussa kudosten uudistumisen stimuloinnista. Sitä suositellaan päänahan ja muiden karvoja kasvattavien iho-osien hoitoon. Itse en ole tarvinnut tällaista tukea, mutta ystävälläni oli ongelmia follikkelien kanssa – ne olivat tulehtuneet, mikä johtui tietenkin karvanajosta. Tämä öljy auttoi häntä korjaamaan asian.
  3. TSUBAKI-ÖLJY – saadaan teepuista ja sen koostumus on samanlainen kuin oliiviöljyn. Tämä tekee tsubakiöljystä todella suositun. Tämä on toinen öljy tällä listalla, jota iho sietää hyvin. Se antaa UV-suojaa ja pystyy yleisesti ottaen suojaamaan ihoa epäsuotuisilta sääolosuhteilta. Tämän lisäksi tsubakiöljy tappaa bakteereja ja ehkäisee transepidermistä kosteushukkaa.
  4. PURPLE VIPER’S BUGLOSS -ÖLJY – okei, tämä kuulostaa Harry Potter -sarjasta otetulta eliksiiriltä, eikö vain? Jos noidat tekevät hiusten öljyhoitoa, heidän täytyy käyttää juuri tätä öljyä. 🙂 Purple viper’s bugloss -öljy uutetaan kauniista kasvista, ja sillä on kaunis keltainen väri ja miellyttävä tuoksu. Tämä öljy rauhoittaa ihoa, joka on altistunut liikaa auringolle tai esimerkiksi sädehoidolle. Lisäksi öljy ehkäisee ikääntymistä, joten sitä käytetään yleisesti kasvovoiteissa kypsälle, herkälle ja kuivalle iholle.
  5. KARPALONSIEMENÖLJY – tiedätkö mitä, rakastan näitä nimiä. 🙂 Tämä öljy sisältää runsaasti tokotrienoleja, jotka ovat todistetusti voimakkaita antioksidantteja. Lisäksi karpalonsiemenöljy suojaa ihoa UV-säteiltä ja epäsuotuisilta olosuhteilta, kuten pakkaselta, pakokaasuilta, myrkyiltä ja kuivalta ilmalta. Täytyy myöntää, että tämä öljy vaikuttaa aika mielenkiintoiselta, joten luulen, että minun pitäisi hankkia se pian.
  6. SASANQUA-ÖLJY – tätä öljyä saadaan sasanqua-kameliansiemenistä. Sillä on kaunis, vaaleankeltainen väri ja se sisältää öljyhappoa (89 %), joka on tunnettu voimakkaana antioksidanttina. Tämä öljy luo mikroskooppisen kalvon, joka estää ihoa ja hiuksia kuivumiselta. Pidän sasanqua-öljyssä siitä, että se ei jätä rasvaista tunnetta, mutta antaa silti kaikki kauneusöljyn edut. Useimmiten ihmiset käyttävät sitä kasvojen ihon hoitamiseen.

Tiedätkö sinä lisää erikoisia kauneusöljyjä?

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares