7 aloe-geelin ominaisuutta, jotka sinun tulee tietää!

Hei, rakkaat lukijani!

Olette varmasti ainakin joskus kuullut kosmetiikasta, joka sisältää aloe veraa – se on yksi suosituimmista ja luonnollisimmista ainesosista, joita lisätään kosmetiikkaan iholle, hiuksille ja kynsille. Se on todellinen löytö, koska sillä on uskomattomia uudistavia ja rauhoittavia ominaisuuksia. Tämä kasvi voi tehdä enemmän kuin voit kuvitellakaan! Tässä on 7 tärkeintä aloen käyttötapaa.

Aloe-geelin ominaisuudet

Aloe-massaa saadaan kasvin paksuista lehdistä, joka on itse asiassa niiden sisällä värittömän geelin muodossa. Se sisältää runsaasti B-vitamiineja sekä A-, C- ja E-vitamiineja. Aloe-geelistä ei myöskään puutu mineraalisuoloja, kuten magnesiumia, kalsiumia, rikkiä, fosforia, kaliumia ja kuparia tai orgaanisia happoja. Se on vain yksinkertaisesti täynnä hienoja asioita ja jos aloe kirjoittaisi CV:n itselleen, se ei varmaan mahtuisi yhdelle sivulle. 😉
Tärkeät ravintoaineet eivät ole kuitenkaan kaikki, mitä se on. Aloe pitää sisällään myös antibakteerisen, sieni- ja märkäruven vastaisen vaikutuksen. Se kosteuttaa loistavasti, ravitsee ja tukee uudistumista. Katso alta, mitä ominaisuuksia ja käyttötarkoituksia aloella on kauneudenhoidossa.

1. Aloe-geeli – päänahan hoito

Puhdasta aloe-geeliä voidaan käyttää päänahan hoitoaineena, yhdistää se öljyihin ja hiero seosta päänahkaan, käytä sitä naamiona tai hiuksiin jätettävänä hoitoaineena (viimeistä vaihtoehtoa käytetään vain kuiviin hiuksiin). Monet naiset sekoittavat aloe-geeliä pellavansiemenöljyyn. Kokeilin sitäkin, mutta suhtaudun siihen enemmänkin hiusten muotoilun näkökulmasta kuin ravitsemuksen.
Hieromalla pienen määrän aloe-geeliä päänahkaan pääset eroon hilseestä, ekseemasta, tulehduksista ja kuivuudesta. Viikon jälkeen huomaat jo selvän eron! Ilmeisesti aloe sopii muuhunkin kuin päänahkaan, sillä voit käyttää sitä myös hiuksiin. Käytä sitä erikseen tai yhdessä pehmentävien aineiden, esim. öljyjen, kanssa.

2. Aloe-geeli – ihonhoito

Aloe-geeli sopii erinomaisesti kuivan ja herkän ihon hoitoon. Se on siihen juuri täydellinen! Lisäksi aloe-geeli on kevyttä ja imeytyy todella nopeasti. Se hoitaa muutakin kuin kuivaa ihoa, joka tunnetusti menettää herkästi kosteutta, mutta myös rasvoittuvaa ihoa (se ei tuki huokosia) ja akneihoa (pääset eroon mustapäistä ja sillä on myös tulehduksia parantavia ominaisuuksia). Rakastan sitä myös silmänympärysvoiteena.
Sen etu on myös se, että se on täysin luonnollinen ja me kaikki tiedämme, että mitä vähemmän huonoja ainesosia koostumuksessa on, sitä parempi. Aloe-geeli voi osoittautua pelastukseksi ihmisille, joilla on iho-ongelmia, kuten psoriaasi tai ekseema. Kannattaa kokeilla ottaa geeliä hieman vanulappuun ja painella sitä alueelle, jolla on esimerkiksi ongelmia tai ärsytystä.

3. Aloe-geeli – ikääntymisen merkkien ehkäisyssä

Aloe-geeli on varttuneen ihon paras ystävä, koska se tarvitsee myös kosteutusta ja hieman rauhoittavaa vaikutusta. Aloe-geeli parantaa näkyvästi ihon notkeutta ja säännöllinen käyttö voi lisätä hyaluronihapon toimintaa. Se tukee myös kollageenisynteesiä. Aloe-geeli myös vapauttaa ihon vapaista radikaaleista ja ehkäisee epäsuotuisista ilmastotekijöistä johtuvia epidermiksen vaurioita. Haluan tässä asiassa uskoa kosmetologeja, vaikka tykkäänkin luoda iholleni suojaavan lisäkerroksen öljyjen avulla.

4. Aloe-geeli – arpien häivyttämiseen

Se, että geeli paitsi kirkastaa ja myös häivyttää arpia, on todella nerokasta aloessa. Se toimi jopa raskausarpiini – aloe on tehnyt niistä vähemmän näkyvät ja ne ovat nyt käytännössä erittäin huomaamattomat. Lisäksi, jos sinulla on aknearpia tai muita ihon epätäydellisyyksiä, joista haluaisit päästä eroon, aloe voi auttaa sinua häivyttämään niitä.

5. Aloe-geeli – meikkipohja

Koska se on kevyttä, pehmentää ihoa eikä tuki huokosia, on aika selvää, että geeli toimii loistavasti myös meikkipohjana. Voit levittää sitä ennen meikkivoidetta tai sekoittaa ne kaksi keskenään ja levittää seoksen vasta sitten kasvoille. Aloe tekee kasvojen ihosta sileän ja terveen, mutta auttaa myös meikkiä näyttämään kauniilta ja kestämään pidempään.

6. Aloe geeli – kynsien ja kulmakarvojen hoitoaine

Aloe-geelin sisältämien mineraalien ja vitamiinien runsaus saa kynnet ja kulmakarvat uudistumaan tehokkaasti. Kynnet lakkaavat katkeilemasta kuivuudesta johtuen, eivätkä kulmakarvat enää menetä väriään tai putoa. Aloe toimii erinomaisesti myös geelinä kulmakarvojen kesyttämiseen. Levitä vain pieni määrä sitä pumpulipuikolla – ja voila! Täydellisesti hoidetut kulmakarvat ovat valmiina.

7. Aloe-geeli – selluliittia vastaan

Selluliitti on lukuisten naisten (myös minun) todellinen painajainen. Käytän aloeöljyä sekoitettuna makean manteliöljyn ja greippiöljyn kanssa. Tällaisella seos takaa näkyviä muutoksia jo parissa viikossa. Parempaan suuntaan, tietenkin.

Kaiken lisäksi aloe-geeli on täydellinen lisä laukkusi pohjalle, koska sen ansiosta olet varautunut kaikkeen mahdolliseen. Sillä voi korvata useita kosmetiikkatuotteita: kasvovoiteen, silmänympärysvoiteen, vartalovoiteen, käsi- ja jalkavoiteen, hiustenhoitoaineen, kasvonaamion, rauhoittavan after sun -tuotteen. Näin säästät tilaa jo muutaman kosmetiikkapullon verran! Voit jopa ajaa sääresi sen avulla, jos partavaahto on juuri loppunut. Aloe rauhoittaa kaikkia vahauksen jälkeisiä ärsytyksiä. Mitä pidät ihmeellisestä aloesta? Kerro minulle myös, miten käytät sitä osana kauneusrutiiniasi.

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares