Opas vitamiinien maailmaan: mitkä vitamiinit ovat oikeasti hyödyksi sinulle?

Miten voit lisätä ihosi, hiustesi ja kynsiesi hyvinvointia sisältäpäin? Mitä vitamiineja on saatava ja mitä kehollesi tapahtuu, kun se saa liian vähän vitamiineja? Nämä asiat on hyvä tietää jokaisen meistä, joten istu alas ja jatka lukemista.

Mitä vitamiineja kehostasi puuttuu?

 • A-VITAMIINI – sen puute aiheuttaa kaikenlaisia iho-ongelmia, joten sinun kannattaa ottaa a-vitamiinia lisäravinteena. Bonus – se vaikuttaa myös pimeännäköösi. Kannattaa kokeilla, eikö niin?
 • D-VITAMIINI – välttämätön kaikille urheilijoille ja kehonrakentajille, koska se pitää luut ja lihakset vahvoina. Jos sinulla on taipumus tuntea olosi väsyneeksi ja lihaksesi ovat heikot – tartu ruokiin, joissa on runsaasti D-vitamiinia. Se auttaa lisäksi poistamaan vatsavaivoja.
 • K-VITAMIINI – oletko kyllästynyt mustelmiin ja ihosi parantuminen kestää kauan? K-vitamiini on ehdoton – se auttaa ihoa paranemaan ja vahvistaa kapillaareja.
 • C-VITAMIINI – me kaikki varmasti tiedämme tämän! Tietenkin se on korvaamaton ihonhoidossa ihotyypistäsi riippumatta. Se tehostaa loistavasti ihon paranemista, pitää ärsytykset loitolla, kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä sekä hidastaa ikääntymisprosessia.
 • B2-VITAMIINI – ilman täät näytämme hieman kuin vampyyreiltä: verestävät silmät, kalpea iho ja elottomat hiukset. Jos sinua vaivaa toistuva suupielten tulehtuminen tai jatkuvasti kuivat huulet, saat hyvin todennäköisesti liian vähän tätä vitamiinia, eli riboflaviinia.
 • B3-VITAMIINI – huono muisti, unettomuus sekä hitaasti paraneva ja halkeileva iho? Nämä ovat B3-vitamiinin puutteen oireita. Se tunnetaan myös nimellä niasiini.
 • B7-VITAMIINI eli biotiini on kuuluisa kauneutta lisäävä vitamiini, jolla on valtava vaikutus hiusten, kynsien ja ihon kuntoon. Sen puute voi myös aiheuttaa masennuksen oireita. Voit ottaa biotiinivalmisteita, mutta onneksi raju B7-vitamiinin puute on hyvin harvinaista.
 • B9-VITAMIINI – foolihappo, joka on hyödyllinen tuleville äideille, vahvistaa elimistön vastustuskykyä, nopeuttaa ihovaurioiden korjaantumista, kun taas sen puute johtaa vakaviin muutoksiin ihon sisällä ja mielialan vaihteluihin.
 • B12-VITAMIINI – pitää kehon kunnossa. B12-vitamiinin puute ilmenee tunnottomina raajoina, elottomana ja kalpeana ihona, huimauksen tunteena, ienverenvuotona ja huonona muistina. Ilman juuri tätä vitamiinia väsymme helposti, joten jos haluat pysyä elinvoimaisena ja saada erinomaisen muistin, sinun on otettava B12-lisäravinteita!
  Kuten näet, B-vitamiinit ovat välttämättömiä nuoren ulkonäön, elinvoiman ja jopa mielenterveyden säilyttämiseksi. Lisään listaan vielä yhden vitamiinin, jonka luultavasti tunnet hyvin…
 • E-VITAMIINI on välttämätön ihon ja hiusten pitämiseksi kauniina ja terveinä. Nuorta ihoa ei ole ilman nuoruuden vitamiinia. Se tehostaa loistavasti korjausprosessia, ehkäisee ryppyjä, stimuloi kollageenin ja elastiinin synteesiä. E-vitamiini on kauneusilmiö. Luonnonöljyissä on runsaasti E-vitamiinia,mutta arganöljyssä sitä on eniten. Se on hyvä asia, sillä E-vitamiini on rasvaliukoinen.

Vitamiiniluentoni olikin tässä. Saatko sinä riittävän määrän vitamiineja? Täydennätkö niitä ruoalla vai lisäravinteilla? Kerro minulle miten sinä varmistat riittävän vitamiinien saamisen!

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares