Hajuvesi & Aurinkovoide – Outo Parivaljakko

Lähdetkö lomalle kohta? Olen jo palannut omaltani, koska tänä vuonna päätin lähteä matkalle aikaisemmin kuin yleensä. Rauhallisten ja laiskojen hetkien äärellä rannalla huomasin yhden todella tärkeän asian, jonka haluan jakaa kanssanne. Ehkä tulette hyötymään siitä, jos ette vielä ole käyneet lomalla. Tämän takia kirjoitin tämän julkaisun niin nopeasti kuin mahdollista. Pahoittelut siitä 😉

Mikä on yleisin virhe aurinkovoiteen käytössä?

En itsekään tiennyt tästä mutta se tapahtui minulle vahingossa. Vääränlainen aurinkosuoja? Liian vähän tai liian paljon tuotetta? Vanha tuote? Nämä tekijät vaikuttavat epäilemättä aurinkovoiteen vaikutuksiin ja siksi on tärkeää käyttää UV-suojaa viisaasti. Olen varma, että kukaan teistä ei ole miettinyt ongelmaa, josta aion keskustella alla.

Onko ihosi koskaan palanut, vaikka olisit käyttänyt aurinkovoidetta?

Tämä tapahtui minulle tämän vuoden lomalla meren äärellä. Eräänä päivänä minun piti käydä paikallisessa kaupassa, joten levitin iholleni aurinkovoidetta ennen lähtöä. Laitoin päälle mekon ja lähdin ulos. Palattuani takaisin tältä mukavalta kävelyltä (ilma ei ollut niin lämmin), rintakehäni punersi ja oli täynnä kipeitä rakkuloita. Punaisuutta oli vain tässä kohdassa, ei missään muualla, mikä oli vielä oudompaa. Mitä tein väärin? Illalla tajusin virheen, kun onnistuin analysoimaan tilanteen.

Aurinkovoiteen käytön jälkeen käytin… HAJUVETTÄ!

Heikentävätkö hajuvedet aurinkovoiteen toimintaa?

Kysyin ihotautilääkäriltä apua. Kävin vastaanotolla jo seuraavana päivänä saadakseni jotain, joka rauhoittaisi polttelevaa ihoani. Rakkulat eivät halunneet kadota ja niitä tuli vain enemmän. Selvisi, että hajuvesi pilasi täysin aurinkovoiteen toiminnan! Toisin sanoen, hajuvedet tekevät aurinkovoiteista toimintakyvyttömän ja lisäksi hajuvesi oli pääsyy auringonpolttamiin. Se ei ollut täysin auringon syytä, vaan hajuveden ainesosien syytä.

Hajuvesi ja aurinkovoide eivät sovi yhteen. Lisäksi hajuvesi sisältää ainesosia, jotka saattavat aiheuttaa valomyrkyllisiä reaktioita ollessaan yhteydessä auringonsäteisiin. Näitä ainesosia ovat muun muassa bergamotti eteeriset öljyt, setripuu, laventeli, vanilja, myski ja santelipuu.

Miten käyttää hajuvesiä kesällä?

Tästä epämiellyttävästä tapauksesta lähtien olen korvannut hajuvedet tuoksuvilla suihkeilla. Ne ovat turvallisempia herkälle iholle, joka on kesällä valmiiksi altistunut eri vaaroille. Jos kuitenkin tarvitsemme vahvempaa tuoksua, esimerkiksi treffeille, hajuvettä voi käyttää mutta vain tiettyihin paikkoihin. Itse suihkutan hajuvettä ranteisiin, kyynärpään sisätaipeeseen ja korvien taakse. Näissä kohdissa iho on ohuempi ja tuoksu säilyy kauemmin. Lisäksi nämä kohdat ovat enemmän suojassa auringolta kuin esimerkiksi rintakehämme tai niskamme.

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares