Miten hoitaa kynsinauhoja luonnollisella tavalla?

On monia ihmisiä, jotka haluavat pitää kynsiensä terveinä ja vahvoina. Kynsien kunto voi paljastaa monia asioita terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi. Siksi on tärkeää ottaa hyvä huolta nauloistasi ja ylläpitää terveitä ja vahvoja kynsinauhoja.

Onneksi on olemassa useita luonnollisia tapoja hoitaa kynsien kuntoa. Haluamme jakaa parhaat vinkit kynsienhoitoon kotona luonnollisesti jättäen haitalliset kemikaalit ja kalliit kosmeettiset tuotteet pois laskuista.

1. Raapa kynsiterävää toistaiseksi

Paras tapa pitää naulat terveinä ja vahvoina on raapia kynsien terävää toistuvasti. Tämä auttaa vahvistamaan kynsinauhoja sekä pitämään ne puhtaina. Voit tehdä tämän kotona käyttämällä tavallista pedikyyri- tai vihansonaa. Tämä on luonnollista raapimista, jota voit käyttää säännöllisesti kynsien puhdistukseen ja vahvistamiseen.

Raapiminen auttaa myös nopeuttamaan kynsien kasvua. Voit raapia kynsinauhat, mutta älä mene liian syvälle, mikä voi vahingoittaa ne. Varmista, että käytät aina pedikyyri- tai vihansonaa, jotta vältät muita bakteerien laajentamista.

2. Pidä kynnet ja kädet kosteina ja hydratoituneina

Jos pidät kätesi ja kynnet kosteina, se auttaa vahvistamaan ja pitämään terveinä. Pidä kädet ja naulat jatkuvasti kosteina, ja sopivasti hydratoroinnin avulla voit myös vahvistaa nauloja. Voit kostuttaa ja hydratoitua joko käyttäen omaa öljyä tai ostamalla erityisiä kynsien kosteuttavia öljyjä.

Myös useat kotitekoiset luonnolliset seokset auttavat pitämään naulat kosteina ja hyvinvoivina. Voit sekoittaa oliiviöljyä ja kookosöljyä ja käyttää seosta pehmentämään kynsiä ja naulanauhoja.

3. Ravinteiden saanti

Syömällä oikeanlaista ruokaa voit antaa kehollesi tarvittavia ravintoaineita, jotta naulasi ovat terveet ja vahvat. Proteiinien saanti on välttämätöntä terveiden naulojen saamiseksi. Kaura, quinoa, pähkinät ja pavut ovat täydellisiä ruokapääomasäiliöitä.

Riittävän kalsiumpitoiset elintarvikkeet auttavat myös vahvistamaan nauloja. Juo maitoa ja syö vihanneksia, joissa on runsaasti kalsiumia, kuten parsakaaleja, pinaattia, broileria, Spinacia ja Banaaneja.

4. Viileä vesi- ja keitospakkaus

Viileä vesi- ja keitospakkaus auttaa pitämään naulasi kirkkaina ja hyvinvoivina. Se kosteuttaa ja auttaa vahvistamaan kynsinauhoja. Levitä kylmä vesipakkaus kostutetuille nauloille ja jätä se 20–30 minuutiksi. Sitten huuhtele se pois ja huomaat naulojesi näyttävän terveiltä ja terveiltä.

5. Lymfahoidot

Akupressuurihoidot ovat erinomainen tapa parantaa verenkiertoa. Ne auttavat vahvistamaan kynsinauhat, kosteuttamaan nauloja ja torjumaan epäpuhtauksia. Lymfahoidot auttavat raivaamaan kynsien alueelle kertyneen solukosteusestressin ja saastuneet ravintoaineet. Tämä antaa nauloillesi terveen ja vahvan ulkonäön.

6. Hieromassa

Voit hieroa kynsiä ulkoas iltaisin, jotta hoidat sitä. Voit aloittaa varovasti hankaamalla kynsien aluetta sormenpäilläsi jauhamalla nauloja. Tämä auttaa kynnen kasvussa ja torjuu kynsien alueen haitallisen bakteerimäärän.

7. Vältä voimakkaita tuotteita

Jotkut tuotteet voivat olla hyvin haitallisia nauloillesi. Voimakkaat kemikaalit, kuten lakat, voivat aiheuttaa suuria vaurioita kynsinauhoille ja heikentää niitä. Siksi on tärkeää välttää niitä ja suosia luonnollisia vaihtoehtoja.

8. Vältä naulojen polttamista

Useat ihmiset pitävät sellaisesta tottumuksesta, että he polttavat nauloja vähentääkseen niiden koon. Tämä ei kuitenkaan ole hyvä idea, koska voit tuhoaa kynsinauhasi ja heikentää naulojesi vahvuutta.

Yhteenveto

Kuten näette, hoitaa nauloja luonnollisella tavalla ja säännöllisesti voi auttaa sinua saamaan terveet ja vahvat kynnet. Samalla anna itsesi ottaa kertaluontoinen rentona lepoa ja nauti kaikista näistä kynsienhoitomenetelmistä. Muista, että ole tietoinen siitä, kuinka itsehoitamiseen sopivia tuotteita käytetään, ja pysy terveenä!

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli
0 shares