Miten saada siistit kynnet? Kynsien kotihoito askel askeleelta

”Siistit kynnet” – mitä tämä ilmaisu tarkoittaa sinulle? Minusta kynsiä ei tarvitse lakata tai koristella saadakseen niistä siistit. Itselleni ”siistit kynnet” tarkoittaa terveitä kynsiä. Siksi sen sijaan, että käyttäisin kynsilakkaa ja piirtäisin kynsiini erilaisia kuvioita, minä vain pidän niistä hyvää huolta. Nyt kerron miten minä pidän kynteni siistinä.

Omat menetelmäni siisteille kynsille

 • Vähemmän on enemmän 
  Se on niin yksinkertaista, ja se pätee muutenkin elämässä eikä vain kynsilakoissa. Olipa kyseessä sitten geeli tai akryyli, ne kaikki kuivattavat kynttä ja estävät sitä saamasta happea. Tämän seurauksena kynnet muuttuvat vähemmän kimmoisiksi, mikä tekee niistä hauraat ja helposti halkeilevat. Joten, jos siis lakkaat kynsiäsi säännöllisesti – mikä tarkoittaa, että et anna kynsille mahdollisuutta uusiutua – yksinkertaisesti sanottuna heikennät kynsiäsi. Tästä syystä ensimmäisenä pitääkseni kynteni siistinä (eli terveinä) piilotan kynsilakkani ainakin kahden tai kolmen viikon ajaksi.
 • Suojakäsineet
  Kynsien kunto heikkenee usein siksi, että ne altistuvat paljon erilaisille pesuaineille. Kaikki kotityöt ilman suojakäsineitä (esim. pintojen pyyhkiminen, ikkunoiden/lattian pesu, käsien pesu) ovat pahimpia vahingonaiheuttajia, joille voit altistaa kätesi ja kyntesi.
 • Ruokavalio
  Kuten luultavasti tiedätkin, voit parantaa kynsiesi kuntoa syömällä oikeanlaisia ruokia. Tästä syystä huolehdin siitä, että syön päivittäin ainakin pähkinöitä ja kurpitsan- sekä auringonkukansiemeniä – eli sinkin, kuparin, piin ja muiden mineraalien lähteitä.
 • Kotimanikyyri askel askeleelta
  Nyt kun käsittelimme terveiden kynsien perusteet, voimme siirtyä kynsien varsinaiseen hoitoon. Kuinka saada siistit, luonnollisesti kauniit kynnet? Kotimanikyyrin ja ravitsevan kynsikylvyn avulla. Tämä kauneusrituaali kosteuttaa kynsinauhoja tehokkaasti ja vahvistaa koko kynnen aluetta.

Kuinka tehdä manikyyri kotona?

 1. Käytän asetonitonta kynsilakanpoistoainetta kynsilakkajämien poistamiseksi ja sen jälkeen pesen käteni hellävaraisella saippualla.
 2. Viilaan kynnet halutun muotoisiksi. Käytän paperiviilaa (voit halutessasi käyttää lasiviilaa) ja viilaan vain yhteen suuntaan.
 3. Laitan kynsinauhoihini pehmentävää voidetta. Voit tehdä saman liottamalla sormet veteen, jossa on oliiviöljyä.
 4. Kuivaan käteni varovasti pyyhkeellä ja painan kynsinauhoja taaksepäin puisella manikyyritikulla.
 5. Poistan kynnestä törröttävät poimut terävillä kynsinauhapihdeillä. Niitä ei saa leikata irti, tai ne voivat aiheuttaa haavoja sekä sisäisiä vaurioita.

Ravitseva käsikylpy askel askeleelta

 1. Lämmitän varovasti noin desilitran oliiviöljyä.
 2. Lisään A+E-vitamiinikapselin sisällön (apteekista saatava ravintolisä) ja sekoitan sen öljyyn.
 3. Upotan kynteni lämpimään öljyyn ja pidän niitä siellä vähintään 10 minuuttia.
 4. Poistan ylimääräisen öljyn talouspaperilla.

Tietenkään yksi tällainen hoitokerta ei paranna kynsiesi tilaa ikuisesti. Jos haluat saada siitä kaiken tehon irti, sinun on toistettava hoito säännöllisesti. Sekä manikyyri että ravitseva kynsikylpy on suoritettava kerran viikossa. Muina päivinä yritän parhaani mukaan hoitaa kynsiäni käyttämällä luonnollisia öljyjä ja hoitotuotteita, joita on saatavilla lähelläni olevassa apteekissa. Hieron tuotteita kynsiini; kiinnitän myös erityistä huomiota lunulaan (valkoinen puoliympyrä kynsissä). Useimmiten käytän risiiniöljyä (se ehkäisee kynsien halkeilua ja murtumista), argan-öljyä (kosteuttaa ja hidastaa ikääntymisprosessia) sekä monia vitamiinipitoisia kynsienhoitoaineita (käytän vain öljypohjaisia ​​hoitotuotteita). Vältän formaldehydiä sisältäviä hoitoaineita, koska kyseinen aine kuivattaa ihoa ja poistaa kynsiltä kiiltoa.

 • Japanilainen manikyyri 
  Tämä on ravitseva hoito, jota suositellaan kuivien ja halkeilevien kynsien hoitoon. Tässä hoidossa hierotaan vihreää tahnaa kynsilevyyn. Tahna on erittäin ravitseva ja sisältää runsaasti vahvistavia aineita, kuten Japanin merestä peräisin olevaa piidioksidia, mehiläisten siitepölyä, keratiinia ja A- sekä E-vitamiineja. Japanilaisella manikyyrillä saat ravitut ja luonnollisen vaaleanpunaiset kynnet, jotka ovat selvästi hyvässä kunnossa.

Mitä ilmaus ”siistit kynnet” tarkoittaa sinulle? Miten pidät kyntesi siistinä?

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli
0 shares