Mistä kynsien hauraus johtuu? Omat keinoni saada kauniit kynnet ja päästä eroon kynsitikuista

Kynnet eivät todellakaan elä yksinkertaista elämää – ne altistuvat joka päivä vaurioille, eivätkä vain mekaanisille. Mitkä ovat hauraiden kynsien syyt? Kuinka hoitaa kynsinauhoja ja kynsiä? Tässä tulevat minun vinkkini sinulle.

Mikä aiheuttaa kynsien haurastumista?

Yleisimmät syyt kynsien haurastumiselle ovat:

 • geneettiset taipumukset
 • epäsuotuisat sääolosuhteet (toistuvat lämpötilanvaihtelut, kosteus, pakkanen, kuiva ilma)
 • sinkin, raudan, piin ja B-ryhmän vitamiinien puute
 • käsien ja kynsien riittämätön kosteutus
 • taitamaton kynsien viilaus
 • asetonipitoisten kynsilakanpoistoaineiden käyttö
 • kynsien pitäminen pitkään vedessä
 • toistuva altistuminen pesuaineille ja kemiallisille aineille
 • siivoaminen ja pintojen puhdistaminen ilman käsineitä
 • jotkin sairaudet (imeytymishäiriö, hormonaaliset häiriöt, psoriasis, atooppinen iho, diabetes, mykoosi)

Minun tapani saada kauniit kynnet ja hoitaa kynsinauhoja

Ruokavalio kauniille kynsille

Hyvä uutinen ensin: päivittäin syömäsi sinkkiä ja rautaa sisältävä ruoka ei vaikuta vain kynsiin, vaan myös parantaa ihon ja hiusten tilaa. Periaatteessa kannattaa etsiä A-, E-, B1-, B2-, B3- ja B9-vitamiineja sekä sinkkiä, rautaa, magnesiumia, fosforia ja mangaania sisältäviä elintarvikkeita. Näitä ravintoaineita löytyy esimerkiksi auringonkukansiemenistä ja kurpitsansiemenistä – riippumatta siitä, ovatko ne kuorittuja vai tuoreita. Voit lisätä niitä muroihin tai mysliin, paistaa paistinpannulla tai syödä välipalana. Suosittelen myös seesamin, unikon ja kuivattujen hedelmien syömistä – mieluiten rikittöminä. Mitä tulee B-ryhmän vitamiineihin, niitä löytyy viljasta, kananmunista ja palkoviljakasveista. Magnesiumia ja rautaa – kaakaossa. Lisäksi yritä syödä vähärasvaista lihaa, kalaa ja juoda vähintään 1,5 litraa vettä päivässä. Kun noudatat tätä ruokavaliota, voit pitää kynsiesi kunnon paranemista itsestäänselvyytenä. Vaikutusten pitäisi näkyä kuukauden sisällä.

Manikyyri kauniille kynsille

Jos et halua altistaa kynsiäsi halkeilemiselle ja haurastumiselle, sinun tulee noudattaa muutamia sääntöjä:

 • älä pidä kynsiä vedessä pitkään
 • viilaa kynsiä vain yhteen suuntaan
 • käytä joko lasi- tai paperikynsiviilaa
 • käytä kynsien hoitoainetta ennen kynsilakkaa (vaikka et lakkaa kynsiäsi, on hyvä käyttää hoitoainetta tai muuta uudistavaa tuotetta kerran viikossa)

Kosmetiikka kauniille kynsille

Tasapainoinen ruokavalio auttaa kosteuttamaan ja nesteyttämään kynnet sisältä käsin, kun taas kosmetiikka tekee tämän ulkopuolelta. Mitkä tuotteet toimivat parhaiten? Pienissä purkeissa myytävät luonnolliset öljyt ja kosteuttavat voiteet, jotta voit aina kuljettaa niitä mukanasi.

Suojakäsineet kauniille kynsille

Kuten kaikki tietävät, suojakäsineet suojaavat käsiämme ja kynsiämme ulkoisten tekijöiden haitallisilta vaikutuksilta – lateksikäsineet suojaavat käsiämme pesuaineilta, kun taas talvihanskat suojaavat meitä pakkaselta. Älä siis tee kotitöitä ilman käsineitä. Älä siis puhdista pintoja tai pese ikkunoita suojaamatta käsiäsi. Lisäksi, kun näet ulkolämpötilan laskevan, ota välittömästi hanskat käyttöön.

Kuinka hoitaa kynsitikkuja ja kynsinauhoja?

Kynnet eivät ole ainoa käsien ulkonäköön vaikuttava tekijä. Kynsinauhoilla ja kynsitikuilla on myös valtava vaikutus käsiisi. Kuinka käsitellä kynsinauhoja ja kynsitikkuja? Kun kyntesi ovat kuivat ja huonossa kunnossa, kannattaa pyytää ammattilaista tekemään manikyyri puolestasi. Minä yritän tehdä sen itse. Lisäksi joka päivä suihkun jälkeen hieron pyyhkeen kulmaa kynttä vasten kynsinauhojen vaurioiden minimoimiseksi. Lisäksi joka toinen tai kolmas päivä kosteutan kynnet ja niitä ympäröivän ihon kuivumisen estämiseksi. Useimmissa tapauksissa käytän vadelmansiemenöljyä.

Mitkä ovat sinun menetelmäsi hauraiden kynsien ja kynsinauhojen käsittelyyn? Jätä kommentti alle.

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli
0 shares