Kotitekoiset menetelmät värjääntymiä vastaan. Pidä huoli ihostasi

Tämän päivän aihe on EI-TOIVOTUT VÄRJÄÄNTYMÄT!

Olette varmasti samaa mieltä siitä, että värjääntymät ovat tuhansien naisten painajainen. Ei-toivotuista ihonmuutoksista ei pääse eroon kovin helpolla mutta monet asiat aiheuttavat niitä. Olen taistellut niitä vastaan monta viikkoa, jotta saisin sileän ja tasaisen ihon – ja tänään aion jakaa menetelmäni kanssanne. 🙂

Nro. 1 Tunne vihollisesi

Mitä ovat värjääntymät? Pelkästään häiriöitä melanosyytin toiminnassa, joka on vastuussa ihonväristä ja rusketuksesta. Tulos on ei-toivotut muutokset, kuten tummat läikät ihossa, pienet pisamat yms. Yleensä ne eivät näytä niin hyviltä.

Tavallisimmat syyt värjääntymille:

  • altistuminen auringon valolle usein,
  • hormonivaihtelu, esim. raskaus,
  • ihon ikääntyminen,
  • adrenaliinin riittämättömyys tai hypertyreoosi.

Nro. 2 Taistelu alkakoon

Kun tietää vähän värjääntymistä, niitä vastaan voi taistella. Ensiksi kannattaa rajoittaa aiemmin mainittuja tekijöitä, mahdollisuuksien rajoissa tietenkin. Tämä ei välttämättä riitä, kun mustat läikät ovat jo löytäneet tiensä kasvoille. Siinä tapauksessa tulisi kokeilla kotitekoisia menetelmiä värjääntymiä vastaan — olen kokeillut niitä kaikkia.

# sitruunamehu

Sitruunamehu sisältää suuria määriä C-vitamiinia ja se on loistava tapa poistaa värjääntymiä ja vaalentaa ihoa. Purista puoli sitruunaa ja hiero alueita värjääntymillä säännöllisesti.

# tavallinen jogurtti

Hapan maito, jota löytää jogurtista, piimästä tai muista happamista maitotuotteista, on maitohapon lähde ja sillä on kuorivia ja puhdistavia ominaisuuksia. Näiden tuotteiden ansiosta iho muuttuu sileäksi ja väri tasaisemmaksi.

# hunaja

Intensiivisiä antioksidanttisia ja puhdistavia ominaisuuksia, joten sitä tulisi lisätä kasvonaamioihin. Luonnollinen hunaja vaikuttaa loistavasti värjääntymiin mutta sitä on käytettävä muutaman kerran viikossa pidemmän aikaa.

# oliiviöljy

Kasviöljyt (ei ainoastaan oliiviöljy, mutta se on helpoin saada käsiinsä) sisältävät paljon E-vitamiinia, jotka voivat vaalentaa värjääntymiä tehokkaasti. Pyyhi kasvot oliiviöljyllä kastetulla vanulapulla joka ilta.

# raastettu piparjuuri

Viimeinen vaihtoehto on piparjuuri, joka toimii vain ihmisille, jotka eivät ole niin herkkiä hajulle. Se puhdistaa ja vaalentaa ihoa. Käytä raastettua piparjuurta kasvonaamiona ainakin kahdesti viikossa muutaman viikon ajan.

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares