Geelimanikyyri kotona (ohjeet askel askeleelta)

GEELIMANIKYYRI KOTONA? Helppoa! Ja vielä helpompaa, kun olen kertonut kaikesta tarvittavasta omien geelikynsien tekemiseen.

Omat kokemukseni geelimanikyyrien kanssa alkoivat vuosi sitten. Ensin ostin LED-lampun, yhden kynsilakan, 2-in-1 päällyslakan ja primerin. Minulla ei tietenkään ollut kaikkia tarvittavia vempeleitä ja välineitä mutta kokeilin sitä silti… ja lopputulos oli aika hyvä! Nälkä kasvaa syödessä, eli aloin lukea, oppia ja ostaa uusia tuotteita.

Nyt en pelkää väittää, että harva nainen tuntee geelimanikyyrit yhtä hyvin kuin minä. Olette kyselleet paljon tästä prosessista ja jaan mielelläni kanssanne kaiken tietämäni. Tässä tekemäni opas teille. 🙂

Geelikynnet kotona. Onko se vaikeaa?

Ei, vaan todella helppoa, uskokaa pois! Geelimanikyyri on helppo tehdä ja kaikki voi onnistua siinä, vaivattomasti. Siihen ei tarvita edes kosmetologien satoja kynsilakkoja, vaan 2-3 suosikkiväriä riittää. Tärkeintä on valita laadukkaita, kestäviä ja helppokäyttöisiä tuotteita. Enkä puhu pelkästään kynsilakasta.

Mitä kestävään, kotona tehtävään geelimanikyyriin tarvitaan? Suosittelen ostamaan vähän enemmän tuotteita kuin mitä minulla oli aloittaessani.

Geelikynnet – pakolliset apuvälineet

  • Kynsilakat – neutraali väri (esim. nude tai puuteriroosa) on hyvä vaihtoehto aloittelijoille. Miksi? Kaikki virheet näkyvät vähemmän. Aloittelijana ei myöskään tarvitse luoda hienostuneita designeja tai sekoittaa värejä, ja siksi ei myöskään tarvita monia erilaisia värejä.
  • Pohja- ja päällyskerros – tähän tarkoitukseen voi ostaa 2-in-1 tuotteen mutta suosittelen kahden erillisen tuotteen ostamista, sillä niiden tehtävät ovat erilaiset; primer valmistelee kynnen geeliä varten ja kovettaa kynttä, kun taas päällyskerros antaa kestävyyttä ja kiiltoa.
  • LED-lamppu, ihanteellisesti UV-lamppu (huom. UV-säteily on haitallista myös lampusta), lakan kiinnittämiseksi ja manikyyrin kestävyyden lisäämiseksi.
  • Puhdistusaine ja pumpulittomat pyyhkijät – nämä helpottavat kynsilakan levitystä ja irrottavat rasvaa jättämättä pumpulia kynsiin.
  • Muut apuvälineet – kaikki mitä tarvitaan kynsien valmisteluun ja kunnon geelimanikyyriin: kynsiviiloja, leikkureita, kynsitikkuja, kynsinauhaöljyä, kynsihioja yms.

Mikä geelikynsilakka tulisi valita?

Suosittelen Semilac -kynsilakkoja, tai NeoNails -kynsilakkoja. Ne eivät ole koskaan tuottaneet pettymystä, ne kestävät hyvin, niitä on helppo käyttää ja ne toimivat lähes kaikkien LED- ja UV-lamppujen alla. Oma geelimanikyyrimatka tulisi mielestäni aloittaa hyvillä tuotteilla ylimääräisen turhautuneisuuden välttämiseksi.

Mikäli kärsit helposti allergioista, hyvä vaihtoehto on hieman kalliimmat mutta ilman formaldehydiä tehdyt Cuccio -kynsilakat.

Miten geelikynnet tehdään kotona askel askeleelta?

Jatketaan tämän julkaisun kiinnostavimpaan osaan – ohjeisiin geelimanikyyrin teosta. Vaikka menetelmä on yksinkertainen, laitoin ohjeet askel askeleelta, koska piru piilee yksityiskohdissa.

1. Valmistele kynnet

Geelikynsien teko alkaa tavallisella valmistelulla. Kynsinauhat on leikattava ja irrotettava, ja kynnet lyhennettävä tarpeen mukaan. Tässä kohtaa kynnet voi viilata toivottuun muotoon. Mantelin muotoiset kynnet ovat suosikkini tällä hetkellä.

2. Puhdista kynnet

Seuraava askel on kynsien kiillon vähentäminen hiojalla. Hiojaa ei tarvitse painaa kovaa – kynsi halutaan pitää paikallaan, eikö? Tavoite on kevyt mattapinta. Seuraavaksi kynsipuru poistetaan puhdistusaineella. Tämä on todella tärkeää, sillä se saa kynsilakan tarttumaan paremmin kynteen ja manikyyrin kestämään pidempään.

3. Levitä pohjakerros ja kiinnitä

Ennen värin levitystä, levitetään pohjakerros. Ohut kerros väritöntä primeria levitetään kynnelle ja primer kiinnitetään lampun alla – tarkista aika tuotteen ohjeistuksesta (30 – 60 sekuntia).

4. Levitä kaksi kerrosta kynsilakkaa ja kiinnitä

Tämä askel on varmasti koko prosessin tärkein, koska se saa kynnet näyttämään upeilta. Levitä ensimmäinen kerros kynsilakkaa – pidä kerros ohuena ja älä huoli, jos se ei peitä koko kynttä. Kiinnitä kerros lampun alla (30 – 60 sekuntia), levitä toinen kerros – myös ohut sellainen – ja kiinnitä taas. Kaikki kuviot on tehtävä ennen värin kiinnitystä.

5. Levitä päällyskerros ja kiinnitä

Kun kynsi näyttää täydelliseltä, manikyyrin voi viimeistellä – levitä ohut päällyskerros ja kiinnitä lampun alla.

6. Puhdista kynnen alue ja ravitse ihoa

Lopuksi käytetään puhdistusainetta kiinnityksen jälkeisen mahdollisen rasvan irrottamiseksi. Nyt on myös hyvä hetki hoitaa kynsinauhoja valmistuotteella tai luonnollisella öljyllä (käytän itse arganöljyä tai sheavoita).

Valmista! Olkaa rehellisiä, on se tosi helppoa! 🙂

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares