Kauniiden käsien opas: tapani hoitaa kynsipiikkejä ja kynsinauhoja

Hei kaikki,

Onko teillä ongelmia kynsinauhojen ja kynsipiikkien kanssa? Kaikki eivät osaa hoitaa näitä ongelmia. Mutta tiedättekö mitä? En minäkään aina tiennyt.

On vaikea väittää, etteikö kynsiemme ympärillä oleva iho altistuisi miljoonien aktiviteettien aiheuttamalle jatkuvalle kuivumiselle ja vaurioille. Jopa tavalliset päivittäiset tekemiset vaurioittavat kynsiä. Miten kynsinauhoja ja kynsien ympärillä olevasta ihosta pidetään huolta? Tutustu todistettuihin tapoihin hoitaa kynsinauhoja ja kynsipiikkejä.

Mikä aiheuttaa kynsipiikkejä?

Monet tekijät johtavat kynsipiikkeihin. Tietyissä tapauksissa piikit liittyvät tietyn alan töihin ja silloin on vaikea tehdä asialle mitään. Toisaalta voimme yrittää välttää tiettyjä asioita, jotta voisimme nauttia kauniista käsistä. Tässä lista tavallisimmista  kynsipiikkien aiheuttejista – jotta voisimme kaikki yrittää välttää niitä:

  • riittämätön ja epäsäännöllinen käsihoito
  • huono manikyyri, johon kuuluu liian syvä ja liian usein tapahtuva kynsinauhaleikkaus
  • altistuminen kemikaaleille
  • altistuminen äärisääolosuhteille (kiehuva vesi, pakkanen, vahva tuuli)
  • tiskaaminen ilman suojakäsineitä
  • erilaiset ihosairaudet (esim. allergiat, atooppinen ihottuma, ekseema)

Miten kynsipiikkejä hoidetaan?

Aloitetaan mainitsemalla päivänselvä asia: järjestelmällisyys on valttia. Enkä nyt tarkoita pelkästään päivittäistä käsivoidetta. Järjestelmällisyyteen kuuluu myös säännölliset manikyyrit, jotka hoitavat myös kynsinauhoja ja kynsien ympärillä olevaa ihoa ravitsevilla valmisteilla. Mitä ne sitten ovat? Kerron hetken kuluttua.

Miten itse hoidan ihoa kynsien ympärillä? Teen parhaani syödäkseni terveellisesti ja juon runsaasti vettä. Lisäksi käytän käsivoidetta aina pestyäni kädet (myös kynsien päälle). Tasapainoinen ruokavalio on kuitenkin terveen ihon A ja O.

Haluan mainita vielä yhden asian. Pidän aina mielessä sen, että kädet, kynnet ja kynsinauhat reagoivat ikävästi kemikaaleihin. Tämän takia suojaan käteni käsineillä aina siivotessani ja lähtiessäni kotoa, mikäli sääolosuhteet ovat epäsuotuisat.

Omat ideani ja loistavat kauneustuotteet kynsipiikkien ja kynsinauhojen hoitoon

Kynsinauhan poistaja

Upotan kynnet kerran viikossa haaleaan veteen 5-10 minuutiksi. Sen jälkeen käytän kynsinauhojen poistoainetta. Mitään suosikkituotetta ei tällä hetkellä ole kynsinauhojen poistoon mutta olen aika tyytyväinen Sally Hansenin tuotteisiin. Muutaman minuutin jälkeen työnnän kynsinauhat taakse puisella manikyyrivälineellä (kynsinauhatikku). Kynsinauhojen ollessa vielä pehmeät voi itse asiassa käyttää kynsinauhaleikkuria – leikkaus on yksinkertaista. Lopuksi hieron luonnollista öljyä kynsiini ja ympärillä olevaan ihoon.

Kynsinauhavoide

Tällainenkin tuote on olemassa ja nyt täytyy vain osata valita oikeanlainen sellainen. Minusta on olemassa vain yksi huomion arvoinen kynsinauhavoide ja se on Avon -brändiltä. Se on ihan loistava! Mikään muu tuote ei tuo yhtä hyviä vaikutuksia. Säännöllisesti käytettynä kynsinauhat voivat kadota kokonaan! Eli kynnet ovat ihanan siistit! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä tuotetta ja jos päätätte kokeilla, kertokaa mielipiteenne kommenteissa. Pidän tätä tuotetta pakollisena osana illan kauneusrutiinia. Levitän sitä puhtaisiin käsiin ja menen nukkumaan. Käsiä ei tule pestä voiteen levityksen jälkeen, koska muuten se peseytyy pois.

Kotikonstit kuiviin kynsipiikkeihin

Itse rakastan kotikonsteja yli kaiken. Kynsipiikkeihin tehoaa käsien liottaminen sekoituksessa, joka koostuu lämpimästä luonnollisesta öljystä (esim. avokado- tai risiiniöljy) ja lusikallisesta sitruunamehua. Kädet rentoutuvat uskomattoman hyvin. Pidän kynnet lämpimässä luonnollisessa öljyssä noin 10-15 minuuttia. Kynsille voi myös tehdä toisenlaisen kylvyn. Silloin tällöin kädet voi upottaa lämpimään maitokylpyyn hunajan kanssa. Maitoseos kosteuttaa ja pehmentää käsiä. Molemmat kylvyt hoitavat kynsinauhojen lisäksi (ne voi työntää taakse kylvyn jälkeen) käsiä kokonaisuudessaan. Kokeilkaa tätä käsihoitoa kotona edes kerran ja huomaatte itse, kuinka sileät ja kauniit käsistä tulee.

Yökäsittely kynsipiikeille

Yö on loistava aika elvyttää käsiä tehokkaasti. Käsittely hoitaa intensiivisesti sekä kynsien ympärillä olevaa ihoa että käsiä. Yön aikana ravintoaineet imeytyvät ihoon nopeammin ja iho kuljettaa ne syvemmälle kuin tavallisesti. Tämän takia levitän joskus käsilleni paksun kerroksen voidetta tai luonnollista öljyä ennen nukkumaanmenoa ja asetan puuvillakäsineet käsien päälle. Mikä on lopputulos? Kynsipiikit alkavat kadota ja ihosta tulee sileä sekä kosteutettu.

Miten te hoidatte käsiänne? Miten hoidatte kynsipiikkejä ja kynsinauhoja? Haluan kuulla omista kotikonsteistanne.

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares