TOP 3: Kokeillut ja toimivaksi todetut tavat pitää kynnet terveinä ja kauniina

Kevät tekee tuloaan mutta kynnet eivät ole kunnossa talven kylmyyden, viiman ja… hanskojen sekä käsivoiteen unohdusten jälkeen. Ovatko teidänkin kynnet huonossa kunnossa? Hauraat, heikot ja halkeilevat kynnet ovat olleet osa lookkiani jo pitkän aikaa.

Mikäli kynsien kuvailu kuulosti tutulta, tulette pitämään tästä julkaisusta. Aion jakaa kanssanne kokeillut ja toimivaksi todetut tavat saada terveet ja vahvat kynnet. Suosikkejani ovat kynsihoitoaineet ja liotukseen käytettävät luonnolliset öljyt.

Mikä heikentää kynsiä?

Luin kerran tieteellisen artikkelin siitä, miten kynnet muistuttavat hiuksia rakenteeltaan. Kuulostaa ihan loogiselta, sillä kynnet sekä hiukset koostuvat keratiinista. Keratiinipuutos johtaa hauraisiin ja halkeileviin kynsiin. Mikä muu aiheuttaa ei-toivottuja kynsivaivoja?

Hauraiden kynsien pääsyyt ovat kehon uupuminen, sairaudet ja vääränlainen/puutteellinen kynsihoito. Myös muut asiat vaikuttavat kynsiin:

  • ruokavalio: ruoan tulisi sisältää paljon vitamiineja ja hivenaineita (sinkkiä, silikonia)
  • kynsihoito: käsivoide sopii hyvin sekä käsille että kynsille
  • stressi: liiallinen ja toistuva stressi saa kynnet kärsimään
  • sairaudet: ihosairauksien lisäksi tavalliset flunssan kaltaiset sairaudet vaikuttavat myös kynsiin
  • manikyyri: etenkin väärin tehty geelimanikyyri

Miten kynsistä pidetään parhaiten huolta?

Yllä mainitaan tietenkin vain tavallisimmat syyt kynsien hauraudelle. Entä sitten hoitokeinot? Helpoin tapa palauttaa kynsien terveys ja vahvuus on tietenkin päästä eroon sen aiheuttajasta. Toisin sanoen, syö terveellisesti, rentoudu ja käy luonnollisessa manikyyrissä ilman geelilakkaa ja UV-lamppuja.

Oikeanlaisessa kynsihoidossa tärkeintä on käytetyt hoitotuotteet. Valinta on teidän. On olemassa kynsien hoitoaineita, luonnollisia kylmäpuristettuja öljyjä, DIY naamiota sekä muita käsittelyjä. Esittelen nyt oman TOP 3 -listan tavoista saada virheettömät kynnet. Haluatteko tietää lisää? Olkaapa hyvät!

TOP 3 TAPAA SAADA IHANAT KYNNET

[1] Korvaamaton Nanoil Castor Oil

Oma suosikkiöljyni kynsienhoidossa on Nanoil Castor Oil (luomu, kylmäpuristettu, raffinoimaton ja yksinkertaisesti laadukas öljy). Pidän sitä sohvan lähettyvillä, jotta voin hieroa öljyä kynsiin aina katsellessani televisiota. Yksinkertaista!

Risiiniöljy vahvistaa kynsiä ja tekee niistä kestävämmät vaurioita vastaan. Aloitettuani Nanoilin päivittäisen käytön (tai lähes päivittäisin, joskus asioita unohtuu…), kynteni kasvavat nopeammin. Mielestäni kaikkien pitäisi kokeilla Nanoil Castor Oilia – lisäksi se on edullinen!

[2] Sally Hansen Nail Rehab Conditioner

Kynsihoitohullut – kuten minä – tuntevat varmasti tämän helppokäyttöisen lakkamaisen hoitoaineen. Sally Hansen myy markkinoiden parhaita kynsituotteita ja Nail Rehab on yksi niistä – vaurioituneille kynsille suunnattu hoitoaine auttoi vahvistamaan pehmeitä, haljenneita ja ohuita kynsiäni lopetettuani geelimanikyyrit.

[3] DIY gelatiinikynsihoito

Lopulta DIY kynsihoito budjetilla eläville. Paras kotona tehtävä, kynsiä vahvistava käsittely. Tähän tarvitaan vain yhtä ainesosaa – gelatiinia. Huomio vegaaneille: gelatiinin on valitettavasti oltava eläinperäistä, sillä se sisältää vaurioituneiden kynsien tarvitsemia  proteiineja ja peptidejä (mm. kollageenia).

Ja mikä tärkeintä: miten kynsiä vahvistetaan gelatiinilla? Helposti! Gelatiinin päälle kaadetaan kiehuvaa vettä, sekoitetaan ja annetaan jäähtyä. Kynnet asetetaan jäähtyneeseen seokseen noin kahdeksi minuutiksi, jonka jälkeen kädet pestään.

TOIMII TODELLA HYVIN!

Toivottavasti ideani miellyttävät teitä. Ehkä löysitte uuden kynsihoitokeinon täältä – kertokaa minulle kommenteissa. Jakakaa omat tapanne pitää kynnet terveinä ja kauniina!

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares