Hanki hohtava look! Kuinka päästä eroon tummista silmänalusista ja silmäpusseista?

Käsi ylös, jos sinulla on joskus ollut tummat silmänaluset!

Näkisin varmaan aika monta kättä, jos voisin nähdä teidät lukijat. Eipä ihmekään, sillä silmäpussit ovat tosi yleinen ongelma kaikilla (ei vain naisilla). Karkeasti arvioituna joka neljäs nainen joutuu kärsimään silmäpusseista ja tummista silmänalusista! Siitäpä lähtikin idea tähän tämän päiväiseen postaukseeni 🙂

Vastataanpa näin aluksi siihen tärkeimpään kysymykseen, eli mistä silmäpussit johtuvat? Tiedän, että syitä voi olla monia, osa jopa vakaviakin.

Silmäpussien aiheuttajat

Alaluomien turvotus johtuu yleensä lymfanesteiden kertymisestä ihon alle. Ei kuitenkaan ole ihan niin simppeliä määrittää yhtä pääsyytä silmäpussille.

On myös mahdollista, että olemme huono-onnisesti perineet silmäpussitaipuvuuden vanhemmiltamme. Myös ikä altistaa silmäpusseille. Vaikka haluaisimmekin ummistaa siltä silmämme, totuus on, että ikääntyessämme joudumme kohtaamaan tämän tyyppisiä ongelmia enemmänkin lihaskiinteyden menettämisen vuoksi. Seurauksena iho menettää kimmoisuuttaan ja alkaa löystyä.

Edellä mainitulle emme voi juurikaan mitään, mutta olemassa on muitakin syitä, joihin voimme vaikuttaa.

Mikä aiheuttaa tummia silmänalusia ja silmäpusseja?

  • toistuva riittämätön uni, unettomat yöt
  • huono ruokavalio, riittämätön ravinteiden saanti
  • addiktiot, kuten tupakointi, alkoholi, jne.
  • paikoillaan oleva elämäntapa, hitaampi ruoansulatus
  • sydämen, verisuoniston, munuaisten ja kilpirauhasten häiriöt
  • liiallinen auringolle altistuminen, riittämätön suojautuminen

Hoitokeinoja tummille silmänalusille ja silmäpusseille

On olemassa kaksi tapaa. Voimme joko altistaa itsemme ammattilaisen käsittelylle epätoivottujen pussien poistossa tai valita kotihoidot. Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät ja huonot puolensa.

Ammattilaiset käyttävät laseria, joka on tehokas työkalu turvotuksesta eroon pääsemisessä. Kertakaikkisesti. Se on vain todella hintavaa lystiä, paljon kalliimpaa kuin silmävoiteen ostaminen. Kuinka se toimii? Laserin lähettämä valosäde stimuloi soluja saaden aikaan syväkorjautumista. Kapillaarit ja ihokudokset vahvistuvat, kollageeni- ja elastaanisynteesit kiihtyvät, jolloin silmänalusihon väri muuttuu terveemmäksi ja turvotus laskee. Hinnakasta mutta tehokasta. En ole itse kuitenkaan valinnut kyseistä toimenpidettä.

Toisena vaihtoehtona ovat lukuisat kotona tehtävät hoidot ja aion saada sinut kääntymään niiden puoleen. Ne ovat edullisempia ja yhtä tehokkaita eikä tuloksia tarvitse odottaa kauaa. Säännöllisyyttä tarvitaan. Mitä minä en ole, mutta yritän kovasti!

Tässä (minun mielestäni) parhaat tavat päästä eroon tummista silmänalusista ja silmäpusseista:

Kosmetiikkatuotteet

Suosittelen öljyttömiä tuotteita, kuten esimerkiksi viilentäviä geelejä. Niiden tulisi sisältää mieluiten verenkiertoa sstimuloivi ainesosia, kuten kofeiinia. Valitse C- ja K-vitamiineja, simäruohoa, ginkgoa, persiljaa, ruiskaunokkia ja etelänarnikkia sisältäviä silmägeelejä. Kuinka silmävoidetta tulisi levittää, kun halutaan eroon tummista silmänalusista ja silmäpusseista? Kuten tavallisestikin, taputtele voide ihoon sormenpäilläsi; hellä painelu on myös hyväksi. Minihieronta aukaisee imusolmukkeita ja estää turvotusta.

Viileät kääreet

Viileä kääre silmien alla tekee ihmeitä. Jos herätessäsi huomaat, että silmänalusesi ovat yhtä tummat kuin öinen taivas eikä edes paras meikkivoidekaan saa niitä peittoon, kokeile kylmiä kurkkuviipaleita, puuvillakankaaseen käärittyä jäätä tai kylmiä teräslusikoita. Paina niitä ihoa vasten ja tunne ihana raikkaus. Nämä keinot laskevat turvotusta ja vähentävät ihon sinerrystä.

Teepusseilla eroon silmäpusseista

Tapaatko nauttia kupposen teetä aamuisin? Älä heitä pusseja roskiin, sillä ne ovat oiva keino taistelussa silmäpusseja ja tummia silmänalusia vastaan. Aseta haaleat teepussit silmille ja makaa muutama minuutti. Kofeiini supistaa kapillaareja, jolloin tummuus vähenee. Tavallisesta teestä kuoriutuu paras liittolaisesi epätoivottuja silmäpusseja vastaan.

Jos tiedät muita keinoja silmäpussien hoitoon, kerro ihmeessä. Itse käytän yllä mainittuja keinoja, mutta kokeilen mielelläni jotain uutta! 🙂

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares