Kuinka aloe pelasti ihoni? Salainen keinoni hoitaa auringonpolttamaa ihoa

Minulla on tunnustus; olen ollut vähän tuhma. Tiedättehän, että tykkään ottaa aurinkoa? No, olen tullut tehneeksi sitä viime aikoina vähän liikaa. Edes aurinkovoiteet eivät ole auttaneet, koska ihoni muuttui ihan punaiseksi vietettyäni ulkona kokonaisen päivän. Onneksi löysin tavan, jolla ongelma korjaantuu. Jatka lukemista saadaksesi selville, kuinka aloe auttoi minua helpottamaan palanutta ihoa ja kuinka se hoiti jo rusketuksen saanutta ihoani.

Aloe ennen auringonottoa

Muistathan hieraista aurinkovoidetta upeaan kroppaasi, sillä se suojaa sinua vaarallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Molemmat voivat vahingoittaa ihoasi todella pahoin, tiedän mistä puhun. UVA-säteet ovat todistetusti mikrotulehduksien, jotka edistävät ikääntymistä, aiheuttajia. UVB-säteet saavat ihon tuottamaan rusketusta aikaansaavaa melaniinia, mutta ne myös polttavat ihoasi.

Onneksi voit välttyä ikäviltä seurauksilta aloen avulla ja voit käyttää sitä ulkoisesti sekä sisäisesti. Muista kuitenkin, että se ei tarjoa sinulle täyttä suojaa aurinkoa vastaan ja siksi sinun on käytettävä sitä yhdessä tavallisten aurinkovoiteiden kanssa. Eli mitä hyötyä aloen käytöstä siis on? Sen vaikutukset riippuvat täysin mihin tehtävään sitä käytetään; se kosteuttaa ihoa, rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä estää ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Aloen käyttö auringonoton jälkeen

Levitin aloeta kroppaani heti palattuani kotiin. Jos olisin tehnyt tämän jo aikaisemmin, ihoni ei varmasti olisi alkanut punoittamaan kuin possulla. Luonnon oma kosteusvoide toimi ihan silmänräpäyksessä: se kosteutti ihoani ja lievitti ärsytystä. Lisäksi aloe-mehu vähensi ihon punoitusta ja kirvelyä eikä ihoni tuntunut kireältä.

Aloen käyttö muulloin, kuin auringonoton jälkeen

On olemassa lukuisia tapoja käyttää aloeta. Valitsemani aloe-tuote sisältää 99% puhdasta aloeta, mutta voit valita minkä tahansa aloeta sisältävän kosmetiikkatuotteen. Tuotteet, joissa yhdistyvät UV-suodattimet ja aloe-mehu, ovat melko yleisiä. Voit valita esimerkiksi aloe-sumutteita tai suihkeita. Tietysti voit myös valmistaa oman kosmetiikkasi, joka rauhoittaa ihoasi auringonoton jälkeen.

Tee-se-itse: Aloeta sisältävä kasvovesi

Varaa nämä ainekset valmiiksi: muutama aloe-lehti, vihreää kurkkua (helpottaa ihoärsytystä), rauhoittavaa yrttitislettä sekä sumutinpullo. Pidä kotitekoinen kosmetiikkasi jääkaapissa ja käytä sitä aamulla ja/tai illalla tai milloin tahansa, kun tunnet tarvitsevasi sitä. Kuinka valmistat kasvoveden? Kaavi aloen kiinteä osa lehdistä, sekoita se kurkkumehun ja yrttitisleen kanssa. Sekoita vielä kerran ja kaada sitten sumutinpulloon.

Kuinka sinä hoidat auringon polttamaa ihoasi?

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares