Kukkaisvedet: mitä ne ovat ja miksi olen korviani myöten rakastunut niihin?

Päätin, että on aika päivittää mun meikkiarsenaalia. Oon jo korvannut suurimmanosan mun meikeistä luonnonmukaisemmilla vaihtoehdoilla. Hydrosoleinakin tunnetut kukkaivedet on mun uusia suosikkeja ja muutaman viikon käytön jälkeen voin sanoo, että tulokset on uskomattomia! Mut mitä hydrosolit oikeesti on ja miten niitä käytetään? Toivottavasti nautit postauksesta!

Mitä hydrosolit ovat?

Kukkaisvesiä saadaan eteeristen öljyjen tuotannon sivutuotteena. Niiden tuoksu on hento eikä juuri allergisoi tai aiheuta muuta epämukavuutta. Hydrosolit ovat luonnonmukaisia eivätkä ne sisällä parabeenejä, säilöntäaineita tai synteettisiä hajusteita. Niiden päätehtävänä on palauttaa ihon pH-tasapaino. Kannattaa muistaa, että oikein käytettynä kukkaisvesi avaa ihohuokosia ja näin edesauttaa hoitavien ainesosien imeytymistä ihoon.

Hydrosolit toimivat hienosti kaikilla ihotyypeillä. Kuivaa ja herkkää ihoa ne hellivät erityisesti. Jos ihosi on rasvoittuva, käytä kukkaisvettä vain kesäisin; käytä muina vuodenaikoina kasvovettä. Näin ihosi pysyy kunnossa eikä kiillä tai muodosta mustapäitä.

Millainen kukkaisvesi sopii juuri sinulle?

Tähän ei ole olemassa selkeää vastusta. Kaikkien hydrosolien ominaisuudet ovat aian yhtä hoitavia. Parhaimpia kukkaisvesistä ovat kuitenkin:

  • taikapähkinä: puhdistaa ihouokosia ja vähentää talia
  • verbena: samat vaiktuukset kuin ylläolevalla
  • hietaolkikukka: sopii ohuelle, hennolle, herkälle ja couperosaiholle sekä aknen hoitoon
  • damaskonruusu: rauhoittaa ärtynyttä ihoa, pienentää kapillaareja
  • lehmus: sopii rasvoittuvalle, kuivalle ti tulehtuneelle iholle
  • laventeli: paras aloittelijoille!

Kuinka kukkaisvesiä käytetään?

Niiden käyttöön ei ole tiukkoja sääntöjä. Käytän ite kukkaisvesiä vuorotellen kasvoveden kanssa tai kasvovesien tilalla. Jos haluat kokeilla hydrosoleja, niin muista, että niillä ei voi poistaa meikkejä. Älä käytä niiden levittämiseen vanulappuja, sillä näin vain tuhlaat tuotetta. Kuinka hydrosolia siis käytetään? Kaada tuotetta kämmenelle ja taputtele ihoon, kunnes se on imeytynyyt. Kukkaisvedet myöl auttavat tasapainottamaan ihon hydrolipidikerrosta. Käytä hydrosolin jälkeen seerumia, öljyä, geeliä tai kosteusvoidetta.

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares