Miten päästä eroon mustapäistä? Luotettavat puhdistusmenetelmät

On myönnettävä, että ennen kuin otin kosmetologikursseja, en tajunnut epäpuhtaan ihon olevan niin monen ihmisen ongelma. Lähes kaikki naiset, ihotyypistä huolimatta (öljyinen, kuiva tai yhdistelmä), käyttävät erilaisia tapoja päästä eroon tukossa olevista ihohuokosista. Johtopäätökset?

Tarvitsemme kaikki luotettavia ja tehokkaita tapoja puhdistaa ihoa huolellisesti

Omasta kokemuksesta puhuen tiedän kaiken riippuvan tarpeistamme, ihotyypistämme ja herkkyydestä tietyille ainesosille. Joillekin upouusi kasvonaamio tekee ihmeitä ja toisten kohdalla se ei poista epäpuhtauksia, vaan päinvastoin, se aiheuttaa ärsytystä. Kaikki riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja omasta ihosta. Tästä syystä:

Esittelen todistetut, tehokkaat (ainakin minulle), edulliset tavat päästä eroon mustapäistä, joita voitte kokeilla itse 🙂

Jotta pystyisi käsittelemään ongelmaa kunnolla, on tiedettävä mistä on kyse. Mustapäät (tukossa olevat ihohuokoset) ovat epäpuhtauksia, jotka tukkivat hiustupit. Mistä ne tulevat? Ne johtuvat esimerkiksi liiallisesta talituotannosta, joka yhdessä ympäristön saasteiden ja kuolleiden ihosolujen kanssa luovat tummia, rumia ja vaikeasti poistettavia pisteitä ihoon.

TAPANI POISTAA MUSTAPÄITÄ

Kuorinta ehkäisynä

Se saattaa kuulostaa kirjasta kopioidulta lauseelta, mutta se pitää oikeasti paikkansa. Tärkeintä on ehkäisy. Meidän on tehtävä kaikkemme ongelman ehkäisemiseksi, jotta emme joutuisi kärsimään siitä myöhemmin. Minun kohdallani huomasin pienemmän määrän rumia mustapäitä, kun aloin kuoria ihoani säännöllisesti. Joskus valitsen valmiiksi tehtyjä kuorintatuotteita kaupasta mutta useimmiten teen ne itse. Sekoitan kookosöljyä, manteliöljyä ja jojoba öljyä karkeaan sokeriin ja teen kotitekoisen sokerikuorinnan. Ei epäpuhtauksia – ei tukossa olevia huokosia! 🙂

Naamiot ja laastarit

Rakastan niiden käyttöä! Ne tulevat eri muodoissa ja voimme ostaa niitä tai tehdä ne itse. On tärkeää, että ne sisältävät aktivoitua hiiltä – ainesosaa, joka puhdistaa ihon perusteellisesti. Japanilaiset mustapäänaamiot ovat nousseet suosioon viime aikoina. Niiden käytössä on kuitenkin oltava varovainen – ne saattavat ärsyttää. Suosittelen myös nenälaastareita. Ne kostutetaan ja asetetaan nenän päälle (suurin osa mustapäistä sijaitsee täällä). Kun se on kuivunut kokonaan, voimme kuoria sen pois iholta yhdessä muiden epäpuhtauksien kanssa. Ne sisältävät myös hiiltä mutta ovat hellävaraisempia iholle ja edullisempia.

Kotona voi kuitenkin tehdä oman kasvojen puhdistajan. Se on todella helppoa, käytä vain aktivoitua hiiltä (saatavilla kaikista apteekeista) ja yhdistä se öljyyn. Toinen hyvä idea on levittää ongelma-alueisiin vatkattua munanvalkuaista, joka on sekoitettu sitruuna- tai karpalomehuun tai pellavansiemenuutteeseen.

Piditkö ideoistani? Kerro minulle! 🙂

Liittyvät artikkelit

Aiempi artikkeli Seuraava artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

0 shares